coachen met paarden

Coachen met paarden

COACHEN MET PAARDEN IN GELDERLAND VERZORGD DOOR KATHA-ROS

Op zoek naar professionele hulp in Gelderland om je innerlijke balans te herstellen of communicatieproblemen op je werk, prive of in de familie? Dan ben je bij Katha-ros aan het juiste adres. Katha-ros biedt je op een onderscheidende manier hulp aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hier immers terecht voor systemische paardencoaching. Dit is een zeer effectieve methode waarbij gebruik wordt gemaakt van coachen met paarden om te spiegelen hoe je communiceert, hoe je houding en gedrag is en op welke manier je uitstraling overkomt. Daarbij werkt een paard vanuit het systeem van de kudde, waar ieder dier zijn plek en rol heeft. Mensen leven ook in systemen zoals hun familie, werk of sociale omgeving. Deze systemische inzichten helpen je zichtbaar te maken wie je werkelijk bent door jouw eigen plek in te nemen.

 

HULP BIJ PERSOONLIJKE ONTWIKKELING DOOR MIDDEL VAN SYSTEMISCHE PAARDENCOACHING

Hulp bij persoonlijke ontwikkeling door middel van systemische paardencoaching werkt uiterst effectief omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van het gedrag van paarden als kuddedieren. Paarden zijn prooidieren en communiceren non-verbaal, oftewel met hun uitstraling, houding en gedrag. Op deze manier scannen ze de mens in eerste instantie op de mate van veiligheid en reageren ze hierop. Paarden kunnen bijna als geen ander de gedragspatronen van een mens spiegelen en kenbaar maken. Deze manier van communiceren is puur en zuiver, zonder ego of dubbele agenda. Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties voor je vertalen en kun je hieruit lering trekken.

Mensen zijn in staat om hun gevoel te onderdrukken en weg te stoppen maar hiermee zijn deze gevoelens niet weg en het stresslevel in het lichaam verhoogd hierdoor. Paarden prikken hier meteen doorheen. Zij merken als er een belemmering of blokkade zit en reageren hier op. Deze reacties worden net zo lang herhaald totdat de persoon in kwestie innerlijk een beweging maakt. Oftewel, het spreekwoordelijke kwartje valt. Dit zorgt namelijk voor een verlaging van de hartslag, bloeddruk, spierspanning en stresshormonen in het lichaam. Het paard zal hierop reageren. Immers, hoe fijner iemand in zijn vel zit, hoe veiliger het voor een paard is. Het paard, in combinatie met de vertaling van de paardencoach, zorgt ervoor dat voelen en denken (opnieuw) met elkaar in verbinding worden gebracht.

De balans tussen hoofd en hart is verstoord door de stress van het leven waarin we zitten. Vaak heeft ons hoofd (het ego) het over genomen en het gevoel weggedrukt. Dit zien, herkennen en erkennen maakt dat je andere keuzes gaat maken in het leven. De balans tussen hoofd en hart komt weer terug. Dat is duidelijk te merken in jouw dagelijkse leven en stimuleert je om het roer om te gooien. Weer het maximale potentieel uit je leven te halen. Van overleven naar een leven in balans en harmonie.

Thuis-komen bij jezelf,  Thuis-zijn waar je ook bent!

Nieuwsgierig?

Recensie:
“Ik wilde beter bij mijn gevoel komen en van daaruit keuzes kunnen maken. Keuzes maken vanuit mijzelf en niet meer vanuit de rol van moeder of wat anderen van mij verwachten. De paarden zijn in staat om je gevoel naar boven te brengen. Soms kun je daar zelf niet bij of ben je jezelf niet bewust van iets wat de paarden wel kunnen “vertellen”. Zij kunnen je laten aarden. De coachruimte was knus en voelde veilig. Buiten is er genoeg ruimte voor de sessies met de paarden. Het coachtraject heeft mij geholpen om weer in mijn kracht te komen en heb ik een stuk balans in mijzelf gevonden. Ik weet weer waar ik gelukkig van wordt en waar mijn sterke en minder sterke punten liggen. Hierdoor kan ik (ook) in mijn werk de juiste keuzes maken. Het heeft mij absoluut een laatste duw in de goede richting gegeven.”

coachen met paarden

KATHA-ROS VOOR COACHEN MET PAARDEN

Heb je interesse om gebruik te maken van de therapie van Katha-ros waarbij er gebruik wordt gemaakt van coachen met paarden? Neem dan gerust contact met op met Katrien Beijer, de paardencoach. Zij informeert je graag vrijblijvend naar de mogelijkheden van paardencoaching.

Katha-ros is gevestigd aan de Fortstraat 9, 7025 CD Halle (Achterhoek, provincie Gelderland). Je kunt hier in een veilige, rustige en harmonieuze omgeving terecht om aan jezelf te werken en gebruik te maken van de persoonlijke begeleiding van Katha-ros.