Recensies

Wat klanten schrijven over het coachen

 

Samen op een diep niveau in gesprek gaan om vervolgens te kijken wat de paarden je laten zien is ontzettend leerzaam, prettig maar ook confronterend. Katrien kan alles zo goed verwoorden en onderbouwen. Ik heb een warm, veilig en vertrouwd gevoel bij haar. Dit is voor mij essentieel om met mezelf "aan de slag" te gaan. Ik hoop dat deze reis mij veel inzichten gaat geven en ik ben nu al heel dankbaar voor alles wat ik al geleerd heb!
Fabiënne K.
Pedagogisch leidinggevende
Sinds ruim anderhalf jaar kom ik met enige regelmaat bij Katrien. Rouwverwerking, relatie, kinderen en familie zijn allemaal al ter sprake gekomen. Er wordt veel duidelijk door deze mooie gesprekken en de oefeningen met Pluto en Maantje. Zo gaaf om te zien hoe de paarden je spiegelen en inzicht geven in je eigen gedrag en dat van je dierbaren. Er is volop tijd en aandacht voor je tijdens het coachen. De nodige zaken in praktijk brengen geven mij, gesteund door Katrien, een enorme kick. Ik leer iedere keer weer meer over mezelf, dit geeft mij enorm veel zelfvertrouwen. Ik ben een eind op de goede weg en ben Katrien hier heel dankbaar voor. Haar steun en vertrouwen is voor mij enorm waardevol.
S.L.
Restauranthoudster
Jarenlang had ik last van een onrustig gevoel/angst dat steeds erger werd en mij ook belemmerde in mijn werk. Ik had al verschillende therapieën gevolgd om dit te verbeteren maar het had allemaal niet zoveel effect. Ik kwam op internet de website van Katrien tegen en heb een afspraak gemaakt. Katrien helpt me echt op weg doordat ze naar de oorspronkelijke oorzaak op zoek gaat. Samen met de paarden kan ze erg goed aangeven waar het echte probleem zit zodat je dat kan oplossen in plaats van symptoombestrijding. Elke sessie komt er weer iets nieuws naar voren en uiteindelijk leer je je echte ik kennen, zodat je weer weet wat goed en niet goed voor je is.
J.V.
ICT-er
Voor rouwverwerking en een stuk persoonlijke ontwikkeling kwam ik terecht bij Katha-ros. Ik heb al wat ervaring in de geestelijke gezondheidzorg. Hiervoor heb ik cognitieve therapie gehad en bij een paar psychologen en een haptonoom geweest. Tevens heb ik familie opstellingen gedaan. Cognitieve therapie had ik niet zoveel mee, dat kwam bij mij niet binnen. Familie opstellingen waren interessant, maar wat mij aanspreekt in de training bij Katha-Ros is dat het individueler is. Veel meer op mij gericht ipv bij familie opstellingen op de gehele groep. Door de mogelijkheid hier om veel dieper in te gaan op mijn eigen problematiek, heb ik het gevoel dat er ook een veel beter resultaat gehaald wordt. Daarnaast vind ik het voor een aantal onderwerpen fijn dat Katrien een achtergrond bij de politie heeft. De inzet van paarden heb ik als bijzonder ervaren. Ik heb al wel eerder opstellingen gedaan, maar de manier van reageren van paarden op de resonantie, vind ik heel bijzonder. Wat de paarden terug geven, is voor mij zeer herkenbaar. Ik ervaar de manier van coachen van Katrien als bijzonder prettig en waardevol. Tevens zou ik anderen ook zeker adviseren om naar Katha-ros te gaan. Mijn eindcijfer: 9
J.A.
sr. adviseur Crisisbeheersing
Katrien is een topper! Ze is er voor je, ze is krachtig, liefdevol en betrouwbaar. Zij is altijd een stap verder dan jij, waardoor je tot een doorbraak kunt komen. Daar heb je tenminste wat aan! Ik zat veel in de overleving, maar door Katrien kan ik weer volop van het leven en van mezelf genieten. Ik ben weer in contact met mezelf waardoor ik voel wat ik echt wil en dat nu ook durf te gaan verwezenlijken. Heeeeeerlijk!!
I.Z.
Gedragswetenschapper
Ik ben gestuurd door mijn leidinggevende i.v.m. conflicten met hem. Uiteindelijk heb ik voor Katrien gekozen omdat zij met dieren werkt. Dieren hebben geen oordeel en zijn daarom op hun manier deskundig. Katrien is duidelijk, inlevend en nam de tijd. Toch wist zij goed stuur te geven aan onze gesprekken. Ik heb een stuk balans in mijzelf gevonden. Achteraf vond ik het zeer zinvol; het brengt veel meer dan een willekeurige cursus zoals bv. De weerbaarheidstraining van de politie
Y.P.
Politie
Ik wilde beter bij mijn gevoel komen en van daaruit keuzes kunnen maken. Keuzes maken vanuit mijzelf en niet meer vanuit de rol van moeder of wat anderen van mij verwachten. De paarden zijn in staat om je gevoel naar boven te brengen. Soms kun je daar zelf niet bij of ben je jezelf niet bewust van iets wat de paarden wel kunnen “vertellen”. Zij kunnen je laten aarden. De coachruimte was knus en voelde veilig. Buiten is er genoeg ruimte voor de sessies met de paarden. Het coachtraject heeft mij geholpen om weer in mijn kracht te komen en heb ik een stuk balans in mijzelf gevonden. Ik weet weer waar ik gelukkig van wordt en waar mijn sterke en minder sterke punten liggen. Hierdoor kan ik (ook) in mijn werk de juiste keuzes maken. Het heeft mij absoluut een laatste duw in de goede richting gegeven.
Joyce M.
Politie
De directe aanleiding voor mijn komst was dat we op relationeel gebied een heftige periode doormaakten, waar we begeleiding bij konden gebruiken. Zeker omdat er een baby onderweg is. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten van deze vorm van coaching. Ik vond het echt een heel fijn intake gesprek waarbij zowel ik als mijn vriendin aanwezig waren. Tijdens dit gesprek werd direct duidelijk hoe we vanaf dat moment verder zouden gaan. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn eigen rol in het geheel, mijn overlevingsmechanismes en waar deze overlevingsmechanismes vandaan komen. Ook heb ik handvatten gekregen om geaard te blijven en niet mee te gaan iebelen met mijn partner. Ik ben echt heel tevreden en blij dat Katrien mijn coach is. Het feit dat Katrien zowel mij als mijn vriendin coacht, heeft wat mij betreft echt een toegevoegde waarde. Ze is objectief en kan zich goed verplaatsen in ons allebei. Ook kent ze onze valkuilen. Katrien heeft mij meer inzicht gegeven waarom ik iets doe. Bij de paarden in de wei staan, vind ik elke keer weer heel bijzonder. De paarden laten altijd goed zien wat er speelt, echt een toegevoegde waarde aan het coachen. Ik heb eerder twee paardencoachsessies gehad, maar die zijn niet te vergelijken met de huidige coaching die ik bij Katha-ros krijg. Hier krijg ik echt het idee dat ik bij de kern kom van wat er speelt.
J.S.
Jurist
"Ik heb vele trainingen gevolgd, assertiviteit cursus, 50+cursus, Mindfulness enz enz maar dat zakt zo weer weg. Deze vorm van coaching blijft toch langer hangen en geeft meer de werkelijkheid aan van het huidige hier en nu. Mijn burn-outklachten gingen niet weg en zo kwam ik bij Katrien. Ik heb leren inzien dat ik het zelf moet doen. Dat vind ik zeer moeilijk. Bij een ander lijkt het altijd sneller te gaan. Katrien is een goede coach, niet te theoretisch maar gewoon doen en zeggen waar het op staat. Goed, prettig en recht voor zijn raap, geen doekjes eromheen. Ik vond het wel lastig om geconfronteerd te worden met de werkelijkheid. De inzet van de paarden is wel heel apart. Ze geven precies aan hoe je je zelf voelt op dat moment. Ik werd er rustiger van.
Wim R.
werkvoorbereider
“Ik had al ruim 1.5 jaar een burn-out toen ik bij Katrien Beijer kwam. Ik wilde hulp om de volgende dingen te leren: Hoe leg ik de lat minder hoog voor mijzelf? Hoe leer ik loslaten, zodat ik meer rust krijg? Hoe leer ik om meer aan mezelf te denken zonder mij egoïstisch te voelen? Hoe heb je de opdrachten ervaren? De opdrachten die we gedaan hebben, hebben veel in mij los gemaakt. Het heeft mij enorm aan het denken gezet. Het mooiste is dat de paarden ervoor zorgen dat je jezelf niet meer voor de gek kan houden. Zij leggen bloot datgene waar je zelf blind voor bent. De opdrachten zorgen voor veel diepgang in het proces en dat is precies wat ik nodig heb en waar ik ook behoefte aan heb. Ik leer mezelf enorm goed kennen op deze manier. Ik had nooit kunnen denken dat ik zoveel over mezelf zou leren. Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen dan dat ik ooit had kunnen denken. Ik heb betere antwoorden gekregen dan dat ik had verwacht. Hoe heb je de coach ervaren? De coach geeft mij genoeg ruimte om mijn verhaal te doen, maar laat mij ook inzien wat mijn denkwijze is en wat mijn gedrag betekend. Ze is eerlijk en direct, maar op een respectvolle manier. Ze laat mij nadenken over mijzelf en hoe andere op mij reageren. Ze leert me om liever voor mijzelf te zijn en om mijn grenzen te bewaken. Hoe heb je de inzet van de paarden ervaren? De paarden hebben absoluut meerwaarde. Zij hebben geen boodschap aan wat ik zeg. Zij laten zich niet om te tuin leiden. De reactie van de paarden is puur en niet te manipuleren. Het is zo fijn dat je op een eerlijke pure manier wordt gespiegeld. Daarnaast zorgen ze ook voor troost en heling op een manier die je je haast niet voor kan stellen. Ik had al aardig wat sessies bij de psycholoog gehad. Tijdens de sessies veel gesprekken gehad, maar ook door middel van EMDR aan traumaverwerking gewerkt. Dit heeft mij absoluut geholpen, maar deze hulp was heel erg gericht op het trauma en op de onderwerpen waar ik heel erg mee zat. Ondanks dat ik hier al veel handvatten had meegekregen kwam ik maar niet uit mijn burn-out. Er zijn zoveel aspecten in het leven die bepalen hoe je wordt gevormd. Door de coaching bij Katrien en met de paarden ben ik veel dieper gegaan dan alleen gebeurtenissen die mij zijn overkomen. Ik heb nu veel meer over mezelf geleerd. Waarom ik bepaalde gevoelens of gedachtes heb. Waar deze vandaan komen en hoe ik dit om kan buigen. De familieopstelling was behoorlijk heftig, maar ook ontzettend mooi om te doen. Het is niet aan iemand uit te leggen wat er gebeurd. Je moet het zelf ondergaan om het te geloven. Blijf alsjeblieft doen wat je doet! Want dan zal je nog heel veel mensen gaan helpen! Mijn dank is in ieder geval heel groot!
Sharon
politie
De aanleiding om een coachtraject te volgen bij Katha-ros was dat onze relatie niet goed liep. Ik had veel weggestopt in al die jaren. De opdrachten heb ik als zeer verhelderend ervaren. Het heeft mij inzichten gegeven waardoor ik veel beter in onze relatie sta. We hebben fijne gesprekken gehad waarin mij veel duidelijk is geworden. De paarden bevestigden dit iedere keer weer. Vooral de familieopstelling met paarden en representanten gaf veel inzichten en bevestigingen van de werkelijkheid.
Hennie
kok
Mijn hulpvraag is dynamisch en aan voortdurend bijwerken onderhevig omdat ik mij nog steeds in de bijna dagelijkse dynamiek bevind. Met behulp van veel verkregen inzichten heb ik een mooi pakket van aanwijzingen en levensinzichten ontvangen. Katrien kan goed differentiëren. Ik vind dat het te maken heeft met haar eigen levenservaring. Ze heeft zich daar op veel manieren in verdiept en professioneel eigen gemaakt. De interesse in de medemens en de behoefte om daar wat voor te betekenen hoeft ze niet zelf uit te leggen maar komt tot uiting in de begeleiding. De reactie van Pluto en Maan is op bepaalde momenten verbluffend. Het kan op lastige momenten de spanning doorbreken en opening geven in een gesprek. Ook zorg je zo voor minder beklemmende ‘kantoorgesprekken’ vooral als je daar gevoelig voor bent. Het is eerst wel vreemd zo met de paarden maar ik zal het zeker aanbevelen. Op deze manier worden gecoacht, kwam ik nu duidelijk veel verder dan de andere keren dat ik hulp kreeg. Katrien is een collega die de cultuur van onze organisatie kent en meegemaakt heeft in zijn positieve en negatieve facetten maar wel objectief blijft. Verder met de schoenen in de modder heeft gestaan en veel inzichten heeft gekregen in menselijk gedrag en situaties van zeer uiteenlopende aard. Als je begrepen word dan krijg je meer vertrouwen. Als je meer vertrouwen krijgt, ga je ook meer geven. Als een begeleider tot zijn of haar recht kan komen, heeft die informatie van je nodig. Er ontstaat dan een gezonde dialoog die veel helder kan maken. Vooral ook heel persoonlijk en vertrouwelijk.
Wim
politie
"Lieve Katrien. Zonder jouw hulp was ik niet zover gekomen dan het moment waar ik nu ben! Jouw wijze woorden en super coaching hebben mij een beter mens gemaakt. Ik ben dankbaar dat ik bij jouw de coaching heb doorlopen. Ik ben je enorm dankbaar voor alles, meer dan dat ik in woorden kan uitdrukken.
L.S
politie
"Jarenlange onzekerheid die maar niet weg wilde gaan, deed mij besluiten om naar een coach op zoek te gaan. Via de website van Katha-ros en het coachprofiel op het intranet van de politie, heb ik mijn keuze gemaakt om bij Katrien een coachtraject te volgen. Het waren bijzondere verhelderende sessies. Ik was altijd erg blij als ik weer naar Katrien toe mocht en kwam er ook altijd heel tevreden vandaan. Katrien voelt goed aan, heeft de nodige levenservaring, vertelt ook over vergelijkbare problemen waar ze in haar eigen ontwikkeling tegenaan liep en hoe ze daarmee is omgegaan, kan goed luisteren, zorgt ervoor dat je inzichten krijgt over je eigen functioneren en geeft waardevolle adviezen. Wat een prettige, wijze collega is Katrien! Haar expertise op het gebied van coaching, het feit dat ze de tijd voor je neemt, het feit dat ze paarden inzet, het feit dat ze met een holistische kijk te werk gaat, maakt haar tot een hele deskundige coach. De familieopstelling met de paarden heb ik ook als heel bijzonder en waardevol ervaren. Geweldig dat ik dat heb mogen doen! Door de coaching realiseer ik mij dat ik niet mijn onzekerheid ben en dat ik eroverheen kan stappen.
Martine
politie
"Ik zou dit aanraden voor iedereen die met zichzelf in de knoop zit of voor mensen die iets mee hebben gemaakt maar dit niet goed hebben afgesloten en daar nog last van hebben"
Paulien
politie
"Het mooie van paarden en de feedback die je van ze krijgt, is dat deze niet subjectief is (wat bij mensen wel voor kan komen). Een objectieve spiegel. Dit kan confronterend zijn maar als het iets is wat mij belemmert in het functioneren in mijn leven dan werk ik daar graag aan. Dit komt alleen maar ten goede van mezelf maar uiteindelijk ook voor de mensen om mij heen. De paarden geven mij altijd wel iets mee waar ik nog even over na blijf denken in de week erna. Je kan bijvoorbeeld met een bepaalde hulpvraag komen maar dat de paarden iets heel anders laten zien waar je nog eerst mee aan de slag mag. Of iets teruggeven wat ten grondslag ligt aan jouw vraag maar dat je die link zelf nog niet helemaal hebt kunnen maken. Door deze vorm van coaching ben ik in staat mijzelf steeds meer krachtiger in te zetten in mijn rol als vitaal coach Fit@NP, maar wel dicht bij mijzelf, waardoor mijn stemproblemen ook minder zullen worden. Ik vind paardencoaching zoals Katrien dit inzet als methodiek, een zeer effectieve manier van coachen."
Marloes van Beek
politie Fit@NP i.o.
"Ik heb hiervoor een traject gevolgd bij een maatschappelijk werkster. Dat was in een heel klinisch en koude ruimte. Hier voerden we dan gesprekken. De setting bij Katha-ros is heel anders en nodigt veel meer uit om in de rust en ontspanning te komen. De sfeer is erg goed, ontspannen en dat straalt Katrien ook uit. Ze is erg open, zachtaardig en realistisch. Dit nodigd uit om zelf ook opener en ontspannen te zijn, dat helpt mij bij het uitleggen van de hulpvraag en praten in het algemeen."
David
politie
"Katrien heeft mij laten zien dat je een keuze kunt maken; blijf in je angst of onderzoek de gevoelens en ervaringen die hieraan ten grondslag liggen. Zijn deze nog van toepassing op de huidige realiteit? Bewustwording en actief hiermee omgaan en het gewenste gedrag eerst bewust aanleren heeft mij geholpen weer positieve ervaringen op te doen en zo mijn vertrouwen in mezelf en mijn paard weer teruggegeven. Natuurlijk val ik af en toe terug in oude negatieve gedachten, maar het schakelen naar de bewuste ontspannen modus helpt om deze snel naar de achtergrond te bewegen en positief verder te gaan. Van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam met als einddoel onbewust bekwaam: uiteindelijk & ultieme doel, samen met mijn paard ontspannen genieten in de vrije natuur…"
Nicoline
amazone
"Allereerst is het voor mij to the point! Ik vind het een fijne plek om even helemaal met mezelf te zijn. Katrien en Pluto laten me zien en invoelen hoe precies voor mij de vork in de steel zit. De interactie met Pluto vind ik heel fijn. Heel duidelijk laat hij zien wat er van toepassing is voor mij. Katrien vertaalt dit in duidelijke taal zodat ik begrijp waar ik op kan letten en wat ik zou kunnen doen of veranderen. Ik voel me helemaal op mijn gemak en dat terwijl ik geen paarden gewend ben. Katrien neemt alle tijd en weet altijd een gevoelige snaar te raken. Heel bijzonder en mooi om te ervaren. Bedankt Katrien en Pluto!"
Edith Mulling
"Tijdens mijn sessie begeleidde Katrien mij heel duidelijk in de stappen die ik mocht nemen, maar ook de stappen die eerst genomen moesten worden, voordat ik inzicht kreeg waar het probleem was ontstaan. Na afloop van deze sessie, waarin veel was gebeurd, heeft Katrien mij heel mooi uitgelegd wat de betekenis was van het gedrag van de paarden. Het was heel bijzonder. De ervaring met paardencoaching is prachtig. Deze dieren zijn objectief en laten de energie zien die in het veld hangt. In mijn sessie gebeurde er niets….de paarden bleven ver weg. Ik deed ook niks! Pas toen ik in beweging kwam gebeurde er iets met de paarden. Ik wilde graag verandering in mijn werk, dan zal ik in beweging moeten komen. Het gebeurt niet vanzelf. Dit was zo mooi…het kwam binnen als ‘een warme appeltaart’. Mijn buik was warm. Paardencoaching met Katrien is gewoon waard om te doen. Het is voor mij echt een meerwaarde!"
Wilma Volman
Praktijk Wu Chi
"Ik heb het genoegen gehad om Katrien als coach / begeleider te hebben bij mijn eerste ervaring met coachen met paarden. Het was prachtig! De paarden die reageerden en al snel een heel patroon blootlegden. Mooi, puur en heel herkenbaar. En fijn dat Katrien naast me stond om te interpreteren, maar ook om me te steunen. Een ervaring die ik iedereen toewens"
Inze Vuurboom
(oud) brandweerfunctionaris
"We hebben vertrouwen in elkaar en werken samen. Delen onze kennis, kunde, lief en leed maar wat het belangrijkste is: we hebben vertrouwen in de toekomst! Ik hoop nog heel lang onze samenwerking, grote passie voor paarden en het mooie werk wat we doen, voort te kunnen zetten. Mijn ervaring met Pluto zal me altijd bij blijven. Ik kon mijn plek niet vinden. Vervolgens vroeg jij waar ik echt zou willen staan. Ik noemde uit de grond van mijn hart de plek van Pluto, echt onder hem, zijn plek! Tot mijn grote verbazing stapte Pluto met hele grote passen achterwaarts zodat ik zijn plek in kon nemen!! En ja, dat is mijn plek, bij en met de paarden! Deze ervaring heeft mij gesterkt om van Edel-wijs echt mijn werk te maken en mijn baan welke ik daarnaast dacht nodig te hebben vaarwel te zeggen! Thanks, Katha-ros en Pluto!"
Carla van Marwijk
Edel-wijs coaching

"De enige bron van kennis is ervaring"

– Albert Einstein –