coachen met dieren

Stress – Burn-out

KATHA-ROS VOOR PROFESSIONELE HULP BIJ STRESS EN BURN-OUT

Stress en burn-out ontstaan bij veel mensen doordat men zich moeten handhaven in de huidige maatschappij. Vooral de toenemende sociale druk is vaak een van de voornaamste oorzaken van dit soort klachten. Je bent aan het overleven in plaats van te leven. Het is van groot belang om dit soort problemen weg te nemen om ontspannen te kunnen leven en hier ook nog van te genieten. Voor professionele hulp bij stress en burn-out kun je uitstekend terecht bij Katha-ros. Door gebruik te maken van de maatwerk begeleiding die hier wordt aangeboden, ga je weer heel anders tegen het leven aankijken. Van overleven naar een zinvol leven.

PROFESSIONELE THERAPIE BIJ STRESS EN BURN-OUT

Professionele therapie bij stress en burn-out richt zich voornamelijk op bewustwording en verdieping in het eigen functioneren. Dit is van belang omdat overbelasting van het lichaam en geest, zich langzaam en ongemerkt op zal bouwen en pas echt tot uiting komt als er klachten ontstaan zoals: concentratieproblemen, lusteloosheid, oververmoeidheid, slaapproblemen, veel piekeren en niet meer kunnen genieten van het leven. Psychosomatische klachten en stress gerelateerde ziektes zoals migraine, eczeem en psoriasis kunnen aangepakt worden door de stressfactor op te sporen en te reduceren.

In geval van stress en burn-out zal de innerlijke rust weer gevonden moeten worden. Zelfreflectie is hierbij van groot belang om innerlijke blokkades weg te nemen. Voor professionele hulp in dit traject kun je uitstekend bij Katha-ros terecht. Katha-ros kan een eenmalige coaching aanbieden, maar ook een begeleidingstraject. Een van de keuzes die je hierbij kunt maken, is het gebruik maken van paardencoaching. Op individueel niveau helpt het vooral bij je persoonlijke bewustwording. Paarden kunnen immers uitstekend een weerspiegeling geven van het masker wat je figuurlijk draagt. Ze communiceren puur en zuiver, zonder ego of dubbele agenda. De (vaak onbewuste) thema’s waar je mee zit, komen in een sessie paardencoaching direct naar boven. Overlevingsstrategieën die eerder succesvol waren, kunnen nu belemmerend zijn en niet meer dienend. Door dit inzicht kun je stappen zetten om op een andere manier tegen het leven aan te kijken.

Onderschat een burn-out niet. Katrien Beijer heeft zeer ruime ervaring hierin en zal met jou op zoek gaan naar de oorsprong van het probleem. Geen pleisters plakken of fixen want dan blijf je hangen in de burn-out en komt deze vroeg of laat nog heftiger terug. Je kunt burn-out ook zien als uiting van hoe jij met jezelf omgaat. Katha-ros heeft  een unieke manier van therapeutisch werken ontwikkeld door verschillende methodieken te combineren met de inzet van het paard als co-coach.
Uit de hectiek, op het platte land, tussen de dieren in de natuur, is een hele prettige manier om therapeutisch begeleid te worden. Dat voel je en het werkt!

HULP BIJ HET WEGNEMEN VAN BURN-OUT EN STRESS KLACHTEN

Heb je interesse om eens vrijblijvend af te stemmen wat Katha-ros voor je kan betekenen met betrekking tot het wegnemen van burn-out en stress klachten? Neem dan gerust contact met op met Katrien Beijer, de professionele coach achter Katha-ros. Zij biedt haar begeleiding aan vanuit huis, waar zij beschikking heeft over een veilige, rustige en harmonieuze omgeving om aan jezelf te werken. Katha-ros is gevestigd aan de Fortstraat 9, 7025 CD Halle (Achterhoek, provincie Gelderland). Je bent hier van harte welkom om inzicht te krijgen hoe je jouw innerlijke kompas kunt inzetten.