coachen met paarden

Stress – Burn-out

KATHA-ROS VOOR PROFESSIONELE HULP BIJ STRESS EN BURN-OUT

Stress en burn-out ontstaan bij veel mensen doordat men zich moeten handhaven in de huidige maatschappij. Vooral de toenemende sociale druk is vaak een van de voornaamste oorzaken van dit soort klachten. Je bent aan het overleven in plaats van te leven. Het is van groot belang om dit soort problemen weg te nemen om ontspannen te kunnen leven en hier ook nog van te genieten. Voor professionele hulp bij stress en burn-out kun je uitstekend terecht bij Katha-ros. Door gebruik te maken van de maatwerk begeleiding die hier wordt aangeboden, ga je weer heel anders tegen het leven aankijken. Van overleven naar een zinvol leven.

 

stress en burn-out


PROFESSIONELE THERAPIE BIJ STRESS EN BURN-OUT

Professionele therapie bij stress en burn-out richt zich voornamelijk op bewustwording en verdieping in het eigen functioneren. Dit is van belang omdat overbelasting van het lichaam en geest, zich langzaam en ongemerkt op zal bouwen en pas echt tot uiting komt als er klachten ontstaan zoals: concentratieproblemen, lusteloosheid, oververmoeidheid, slaapproblemen, veel piekeren en niet meer kunnen genieten van het leven. Psychosomatische klachten en stress gerelateerde ziektes zoals migraine, eczeem en psoriasis kunnen aangepakt worden door de stressfactor op te sporen en te reduceren. Symptoombestrijding zorgt alleen maar voor levenslange cliënten.

Bij Katha-ros worden naast verschillende methodieken ook de paarden ingezet. Daar komt het cognitieve deel niet mee weg. We gaan de diepte in, stap voor stap, een andere weg is er niet. Soms is het ook behoorlijk confronterend maar wel helend voor jou als mens.
 

In geval van stress en burn-out zal de innerlijke rust weer gevonden moeten worden. Zelfreflectie is hierbij van groot belang om innerlijke blokkades weg te nemen. Voor professionele hulp in dit traject kun je uitstekend bij Katha-ros terecht. Katha-ros kan een eenmalige coaching aanbieden, maar ook een begeleidingstraject. Een van de keuzes die je hierbij kunt maken, is het gebruik maken van paardencoaching. Op individueel niveau helpt het vooral bij je persoonlijke bewustwording. Paarden kunnen immers uitstekend een weerspiegeling geven van het masker wat je figuurlijk draagt. Ze communiceren puur en zuiver, zonder ego of dubbele agenda. De (vaak onbewuste) thema’s waar je mee zit, komen in een sessie paardencoaching direct naar boven. Overlevingsstrategieën die eerder succesvol waren, kunnen nu belemmerend zijn en niet meer dienend. Door dit inzicht kun je stappen zetten om op een andere manier tegen het leven aan te kijken.

Onderschat een burn-out niet. Katrien Beijer heeft zeer ruime ervaring hierin en zal met jou op zoek gaan naar de oorsprong van het probleem. Geen pleisters plakken of fixen want dan blijf je hangen in de burn-out en komt deze vroeg of laat nog heftiger terug. Je kunt burn-out ook zien als uiting van hoe jij met jezelf omgaat. Katha-ros heeft  een unieke manier van therapeutisch werken ontwikkeld door verschillende methodieken te combineren met de inzet van het paard als co-coach.
Uit de hectiek, op het platte land, tussen de dieren in de natuur, is een hele prettige manier om therapeutisch begeleid te worden. Dat voel je en het werkt!

Thuis-komen bij jezelf,  Thuis-zijn waar je ook bent!

Neem contact op.

Recensie:
“Ik had al ruim 1.5 jaar een burn-out toen ik bij Katrien Beijer kwam. Ik wilde hulp om de volgende dingen te leren: Hoe leg ik de lat minder hoog voor mijzelf? Hoe leer ik loslaten, zodat ik meer rust krijg? Hoe leer ik om meer aan mezelf te denken zonder mij egoïstisch te voelen? Hoe heb je de opdrachten ervaren? De opdrachten die we gedaan hebben, hebben veel in mij los gemaakt. Het heeft mij enorm aan het denken gezet. Het mooiste is dat de paarden ervoor zorgen dat je jezelf niet meer voor de gek kan houden. Zij leggen bloot datgene waar je zelf blind voor bent. De opdrachten zorgen voor veel diepgang in het proces en dat is precies wat ik nodig heb en waar ik ook behoefte aan heb. Ik leer mezelf enorm goed kennen op deze manier. Ik had nooit kunnen denken dat ik zoveel over mezelf zou leren. Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen dan dat ik ooit had kunnen denken. Ik heb betere antwoorden gekregen dan dat ik had verwacht. Hoe heb je de coach ervaren? De coach geeft mij genoeg ruimte om mijn verhaal te doen, maar laat mij ook inzien wat mijn denkwijze is en wat mijn gedrag betekend. Ze is eerlijk en direct, maar op een respectvolle manier. Ze laat mij nadenken over mijzelf en hoe andere op mij reageren. Ze leert me om liever voor mijzelf te zijn en om mijn grenzen te bewaken. De paarden hebben absoluut meerwaarde. Zij hebben geen boodschap aan wat ik zeg. Zij laten zich niet om te tuin leiden. De reactie van de paarden is puur en niet te manipuleren. Het is zo fijn dat je op een eerlijke pure manier wordt gespiegeld. Daarnaast zorgen ze ook voor troost en heling op een manier die je je haast niet voor kan stellen. Ik had al aardig wat sessies bij de psycholoog gehad. Tijdens de sessies veel gesprekken gehad, maar ook door middel van EMDR aan traumaverwerking gewerkt. Dit heeft mij absoluut geholpen, maar deze hulp was heel erg gericht op het trauma en op de onderwerpen waar ik heel erg mee zat. Ondanks dat ik hier al veel handvatten had meegekregen kwam ik maar niet uit mijn burn-out. Er zijn zoveel aspecten in het leven die bepalen hoe je wordt gevormd. Door de coaching bij Katrien en met de paarden ben ik veel dieper gegaan dan alleen gebeurtenissen die mij zijn overkomen. Ik heb nu veel meer over mezelf geleerd. Waarom ik bepaalde gevoelens of gedachtes heb. Waar deze vandaan komen en hoe ik dit om kan buigen. De familieopstelling was behoorlijk heftig, maar ook ontzettend mooi om te doen. Het is niet aan iemand uit te leggen wat er gebeurd. Je moet het zelf ondergaan om het te geloven. Blijf alsjeblieft doen wat je doet! Want dan zal je nog heel veel mensen gaan helpen! Mijn dank is in ieder geval heel groot!”

stress en burn-out

 

HULP BIJ HET WEGNEMEN VAN BURN-OUT EN STRESS KLACHTEN

Heb je interesse om eens vrijblijvend af te stemmen wat Katha-ros voor je kan betekenen met betrekking tot het wegnemen van burn-out en stress klachten?

Neem dan gerust contact met op met Katrien Beijer, de professionele coach achter Katha-ros. Zij biedt haar begeleiding aan vanuit huis, waar zij beschikking heeft over een veilige, rustige en harmonieuze omgeving om aan jezelf te werken. Katha-ros is gevestigd aan de Fortstraat 9, 7025 CD Halle (Achterhoek, provincie Gelderland). Je bent hier van harte welkom om inzicht te krijgen hoe je jouw innerlijke kompas kunt inzetten.