Methodieken

 

Katha-ros gaat uit van het zelfsturend leren van de cliënt. De cliënt weet zelf het beste wat bij hem past en goed voor hem is. Door samen te kijken naar bewuste en onbewuste processen, kan ongewenst gedrag veranderd worden en het welzijn van de cliënt verbeteren.

Alle onderstaande methodieken kunnen aangevuld worden door het paard als co-coach toe te voegen vanwege de specifieke gedragseigenschappen van een paard.

 

"We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt"

– Albert Einstein –

"Katrien heeft mij laten zien dat je een keuze kunt maken; blijf in je angst of onderzoek de gevoelens en ervaringen die hieraan ten grondslag liggen. Zijn deze nog van toepassing op de huidige realiteit? Bewustwording en actief hiermee omgaan en het gewenste gedrag eerst bewust aanleren heeft mij geholpen weer positieve ervaringen op te doen en zo mijn vertrouwen in mezelf en mijn paard weer teruggegeven. Natuurlijk val ik af en toe terug in oude negatieve gedachten, maar het schakelen naar de bewuste ontspannen modus helpt om deze snel naar de achtergrond te bewegen en positief verder te gaan. Van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam met als einddoel onbewust bekwaam: uiteindelijk & ultieme doel, samen met mijn paard ontspannen genieten in de vrije natuur…
Nicoline
Amazone