PROFESSIONELE HULP BIJ TRAUMAVERWERKING DOOR KATHA-ROS

Een traumatische ervaring kan zeer veel gevolgen hebben op de kwaliteit van je leven. De effecten zijn niet alleen merkbaar in je functioneren in de maatschappij maar zeker ook in je levensvreugde. Gelukkig kun je hier onder begeleiding van professionele hulp een aantal flinke positieve stappen in zetten. Katha-ros uit het Gelderse Halle kan je hierbij uitstekend helpen. Hier kun je terecht voor professionele hulp bij traumaverwerking zodat je in staat bent om je innerlijke kompas weer te volgen, zonder de sterke invloeden uit het verleden. Van overleven naar leven.

 

traumaverwerking

 

HULP BIJ POST TRAUMATISCHE STRESS STOORNIS

De letters PTSS staan voor post traumatische stress stoornis. Het is een term die betrekking heeft op de impact van een incident of een ingrijpende gebeurtenis op iemands leven. Deze invloed is van een dusdanige omvang dat dit een direct effect heeft op iemands gevoel en diens functioneren. In een normale situatie heeft een persoon een tijdsbestek van 4 tot 8 weken nodig voor traumaverwerking. Als dit niet het geval is, is er sprake van PTSS. Post traumatische stress stoornis werkt dus absoluut belemmerend maar is ook iets wat je vaak onbewust meedraagt. Er zijn ook vormen van o.a. ontwikkelingstrauma die dezelfde symptomen kunnen geven als PTSS of zelfs gediagnostiseerd worden als een stoornis. Het komt voor dat er niet gekeken werd naar de oorzaak of oorsprong ervan zoals een traumatische jeugd. Vele psychische aandoeningen hebben hun oorsprong in trauma op vroege leeftijd. Velen van ons hebben hier min of meer mee te maken gehad. Afhankelijk van de omstandigheden waarin we zijn opgegroeid en als volwassenen zijn doorgegaan met of zonder hulp hiervoor, ontwikkelt dit zich tot een vorm van PTSS genaamd: complex PTSS. De druppel op latere leeftijd kan dan de spreekwoordelijke emmer doen overlopen met alle gevolgen van dien.
Daarom is het zeker verstandig om hiervoor professionele hulp in te schakelen. Bij Katha-ros bent u in goede handen. Wij werken graag samen met arboarts, huisarts of psychische hulpverlening indien je dat zelf wilt.

De meeste trauma’s lopen we op van mens tot mens. Daarom lukt het vaak niet om tegenover een andere mens, de therapeut, je diepste gevoelens en gedachten uit te spreken, laat staan toe te laten. Veiligheid en vertrouwen spelen dan een hele grote rol. Tegenover dieren is dat een stuk makkelijker gebleken. Paarden zijn bij uitstek geschikt om in te zetten bij traumaverwerking. Non-verbaal wordt er al veel uitgewisseld en gevoeld. Daar zijn woorden overbodig.

 

TRAUMAVERWERKING THERAPIE VAN KATHA-ROS

Als je op zoek bent naar een professionele traumaverwerking therapie kun je uitstekend bij Katha-ros terecht. Dit is de organisatie van therapeute Katrien Beijer. Zij is gespecialiseerd in onder andere het helpen van mensen met PTSS klachten. Zij heeft hiervoor diverse beroepsgerichte opleidingen gevolgd en kan daarnaast putten uit een jarenlange ervaring bij de politie.

Je kunt bij Katha-ros terecht voor diverse ondersteuningsvormen,  zoals een eenmalige coaching of een begeleidingstraject dat volledig persoonsgericht wordt samengesteld. Het traject is gericht op zelfreflectie en het zelfhelend vermogen van lichaam en geest. Hierbij kan ook gekozen worden voor een uiterst effectieve paardentherapie waarbij je door middel van het spiegelen van een paard inzicht krijgt in jouw trauma. Op deze manier kun je het trauma verwerken en anders gebruiken in jouw leven. Het geeft weer ruimte, rust en vrijheid om nieuwe keuzes te maken.

Thuis-komen bij jezelf,  Thuis-zijn waar je ook bent!

Afspraak maken?

traumaverwerking

 

Recensie:
“Het mooie van paarden en de feedback die je van ze krijgt, is dat deze niet subjectief is (wat bij mensen wel voor kan komen). Een objectieve spiegel. Dit kan confronterend zijn maar als het iets is wat mij belemmert in het functioneren in mijn leven dan werk ik daar graag aan. Dit komt alleen maar ten goede van mezelf maar uiteindelijk ook voor de mensen om mij heen. De paarden geven mij altijd wel iets mee waar ik nog even over na blijf denken in de week erna. Je kan bijvoorbeeld met een bepaalde hulpvraag komen maar dat de paarden iets heel anders laten zien waar je nog eerst mee aan de slag mag. Of iets teruggeven wat ten grondslag ligt aan jouw vraag maar dat je die link zelf nog niet helemaal hebt kunnen maken. Door deze vorm van coaching ben ik in staat mijzelf steeds meer krachtiger in te zetten in mijn rol als vitaal coach Fit@NP, maar wel dicht bij mijzelf, waardoor mijn stemproblemen ook minder zullen worden. Ik vind paardencoaching zoals Katrien dit inzet als methodiek, een zeer effectieve manier van coachen.
Ik zou dit aanraden voor iedereen die met zichzelf in de knoop zit of voor mensen die iets mee hebben gemaakt maar dit niet goed hebben afgesloten en daar nog last van hebben”

CONTACT

Heb je interesse om eens vrijblijvend af te stemmen wat Katha-ros voor je kan betekenen met betrekking tot het verwerken van trauma gerelateerde problematiek?
Neem dan gerust contact op met Katrien Beijer. Katha-ros is gevestigd aan de Fortstraat 9, 7025 CD Halle (Achterhoek, provincie Gelderland).