coachen met paarden

Energetisch lichaamswerk

ENERGETISCH WERK GELDERLAND VERZORGD DOOR KATHA-ROS

Energetisch lichaamswerk

Katha-ros is een praktijk dat zich richt op het welzijn  van de mens op een holistisch manier. Dat wil zeggen, dat ik kijk naar het psychische deel van de mens en het lichamelijke deel. Ziekte is een onbalans in het lichaam maar heeft zijn oorzaak in de psyche. Wanneer we alleen de ziekte fysiek behandelen, het symptoom, zal de onbalans in de psyche blijven en weer terugkeren naar het fysieke lichaam. Net als een doorn (oorzaak) die diep in de huid zit en je alleen behandelt met wat jodium en een pleister. Onderhuids gaat het proces door totdat je bij de oorzaak bent en die aanpakt. Dan kan het fysieke lichaam pas herstellen.

Op de website staan verschillende methodieken die bij Katha-ros worden ingezet om naar de oorzaak te gaan maar ook het gevolg aan te pakken. Diep op celniveau ligt alles opgeslagen wat met jou te maken heeft, jouw geschiedenis. Ik werk op de fysieke, mentale, emotionele, energetische, gevoels- en zielslagen.
De paarden spiegelen op alle lagen omdat zij alleen systemisch kunnen reflecteren. Hierdoor heb ik mij ook verdiept in het werken op de energetische en op de zielslaag van de mens.

 

-Wat is energie?

Albert Einstein zei het al: Alles = Energie. Letterlijk zelfs. In de kwantumfysica is dit reeds bewezen via de deeltjes theorie. Hiermee kun je alles uitleggen voor zover het brein het kan begrijpen, wat niet zichtbaar is maar wel voelbaar of op een andere manier waarneembaar is.

Energie moet stromen, in beweging blijven en is dus overal aanwezig, in en om ons heen. Energie heeft verschillende frequenties (golfbewegingen) uitgedrukt in hertz. Onze gedachten, gevoelens, emoties, aansturing van organen en spieren is allemaal gebaseerd op energiepakketjes met informatie die van de zender naar de ontvanger wordt gestuurd. Hoe meer Bewustzijn je ervaart, hoe meer van deze soorten energiepakketjes je gaat ervaren. Je fysieke lichaam communiceert ook voortdurend op die manier met jou.

-Hoe stroomt de energie door ons lichaam?

In de Oosterse wijsheid spreekt men van  meridianen (energiebanen) en chakra’s (energiecentra) in ons fysieke lichaam. Fysiek merk je wanneer de energie niet meer goed stroomt. Dat kan zich uiten o.a. in koude handen en voeten, vermoeidheid, tintelingen of een doof gevoel in ledematen maar ook chronische ziektes zoals reuma en organen die niet meer goed functioneren of darmenklachten. Vast zittende energie trekt samen en verkrampt zowel spieren, pezen en banden als organen waardoor de doorbloeding en het aan- en afvoeren van (afval)stoffen in het gedrang komt. Het fysieke lichaam kan niet meer optimaal functioneren. Dat gaan we waarnemen in allerlei klachten en belemmeringen niet alleen op stoffelijk maar ook fijnstoffelijk niveau, de psyche en in ons welzijn.

Wanneer onze overtuigingen, mindset, emoties, negatief of belemmerend zijn, remt dit in ons functioneren met alle gevolgen van dien. Onze overlevingsstrategieën nemen het van ons over vaak zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Om een gezond en evenwichtig volwassen mens te zijn, zullen we ons persoonlijk moeten ontwikkelen. Alles onder ogen gaan zien wat ons belemmerd of weerhoud van innerlijke groei.
Dat noemt men innerlijk werk of schaduwwerk en betekent dat je naar binnen moet keren in jezelf. Daar liggen alle antwoorden en wijsheden om een gezond en evenwichtig leven te leiden.

-Voor wie:

Vanaf jong volwassen kun je door mij worden begeleid in jouw groei en ontwikkeling en traumaverwerking. Energetisch lichaamswerk is een onderdeel van het holistisch begeleiden van jouw unieke pad. Daarbij kunnen ook de paarden worden ingezet. Zit je met vragen waar je nog steeds geen antwoorden op hebt gekregen zoals:

-Wie ben ik? -Wat past bij mij en wat niet?- Welke keuze moet ik maken?
-Ik kan niet voelen en zit altijd in mijn hoofd.
-Ik word niet gezien en kan mijn plek niet innemen.
-Hoe ga ik met mijn HSP om, snel overprikkeld zijn.
-Burn-out, slecht in je vel zitten en er niet uitkomen, met vage klachten rond lopen.
-Ik heb moeite met relaties opbouwen en in standhouden.
-Trauma verwerking op alle niveaus.

Bij Katha-ros wordt een traject op maat gemaakt waarbij jij altijd achter het stuur zit en leert voelen en ervaren wat bij jou past en wat niet. Kortom: jouw autonomie weer pakken want alle antwoorden zitten in jou!

-Aanbod:

Bij Katha-ros kun je op energetisch niveau een opschoning ondergaan waarbij op alle lagen o.a. negatieve en zware energieën, blokkades en belemmeringen worden verwijderd uit je fysieke en energetische systemen. Jouw mentale-, emotionele- en energetische huishouding wordt weer in balans gebracht. Chakra’s, meridianen, mannelijke- en vrouwelijke energie en het energieveld om jou heen worden opgeschoond en hersteld.
Tevens wordt een healing gegeven om alles weer te voeden en in harmonie en balans te laten komen zodat het zelfhelend vermogen weer volledig haar werk kan doen.

Daarnaast kan het verder belichamen van de Ziel op celniveau worden gefaciliteerd. Het echte aarden van je fysieke lichaam en Ziel. Hierbij voel en ervaar je de hoge frequente zielsenergieën in je eigen lichaam stromen en weer contact met je voeten en de aarde maken. Alles wat niet bij jou past, wordt via je voeten afgevoerd naar de aarde.

Kijk verder bij Aanbod. voor tarieven.

Aarden, verbinding tussen hemel en aarde
Aarden, verbinding tussen hemel en aarde

-Aardings methodiek:

Uit ervaring blijkt dat vele mensen, m.n. de hoog sensitieve en gevoelige types, en zij die erg in hun hoofd zitten, slecht geaard zijn met alle gevolgen van dien. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

-jezelf niet (kunnen) begrenzen, alles aanvoelen van anderen
-overprikkeling, chaos in het hoofd
-moeilijk kunnen concentreren of focus houden
-snel afgeleid zijn, kleine ongelukjes hebben
-zichzelf en de wereld niet begrijpen enz. 
-geen levensvreugde en levensenergie ervaren, het leven als zwaar ervaren
-fysiek slecht in je vel zitten, kwaaltje en klachten die moeilijk te duiden zijn

Hierdoor blijft men hoog in het lichaam waarnemen en direct in contact staan met de buitenwereld zonder bescherming van het volledige lichaam. Door de ziel verder te laten zakken tot in het Hara punt, net onder je navel, en daar te verankeren, zul je een significant verschil in lichaamsbewustzijn ervaren. Vanuit het Hara punt wordt door Soul Body Fusion® de connectie met elke cel in je lichaam gemaakt. Je ziel wordt dan pas belichaamd. Je fysieke lichaam is als een beschermende jas om je ‘voelen en ervaren’ heen. Beter begrensd en duidelijk weer voelen wat is van mij en wat van de ander. Het gevoel dat je in het oog van de storm zit.

Kath-ros heeft een methodiek ontwikkeld waardoor je letterlijk zult voelen wat echt geaard zijn is.

-Trauma verwerking:

Verschillende thema’s/trauma’s komen voorbij uit dit leven maar ook voorgaande levens, voorouders en familiesystemen. Het onbewuste weer bewust maken is een onderdeel van trauma verwerking. Wanneer je weet waar je vandaan komt, weet je waar je heen wilt gaan dan pas maak jij bewust je eigen keuzes die bij jou passen. Het onbewust herhalen van oude patronen wordt hiermee doorbroken. Heden, verleden en toekomst hebben hun eigen plek en lopen niet door elkaar.

-Soul retrieval:
Soul retrieval is een onderdeel waarbij op zielsniveau wordt gewerkt met afgesplitste zielsdelen die weer worden geïntegreerd. Bij ernstige traumatische ervaringen kan zielsverlies optreden doordat het te heftig was en als bescherming een deel is afgesplitst. Hierbij treedt vaak verlies van levensenergie, levensvreugde en welzijn op. Kortom het leven niet ten volle kunnen leven. (Tijdens een soulretrieval ondersteun ik bij het terughalen van zielsdelen.)

Ankh
energetisch werk met Ankh

-De Ankh
De energetische sessies worden ondersteund met o.a verschillende hoog frequente edelstenen en de Ankh. De Ankh is een tool uit de oude Egyptische tijd en vaak te zien op de afbeeldingen in tempels en Pyramides. Het is van een metaal legering gemaakt en in de maten zitten Tesla-codes. De Ankh kan zeer goed energie geleiden, energieën versterken, richting geven, weghalen of aanvullen. Door dit krachtige instrument in te zetten tijdens de energetische sessies, kunnen er sterk waarneembare veranderingen in het fysieke- en energetische lichaam optreden die persoonlijke groei, heling en transformatie versterken.

-Uitsluitingen: Bij de energetische sessies wordt gewerkt met hoge frequente energieën. Om problemen te voorkomen worden mensen met een pacemaker, epilepsie en ernstige psychische aandoeningen zoals psychose uitgesloten van deze manier van behandelen.

Voor deze mensen kan wel de Soul Body Fusion® worden ingezet. Hier wordt gewerkt met jouw eigen Zielsenergie die precies weet wat het moet doen. Er is dan geen inmenging van buitenaf.

 

Recensies:

“Mijn reis bij Katrien begon heel 'aards.' Ik doorliep kleine en grote transformaties en al snel voelde ik, mede door mijn hoog gevoeligheid dat er meer was.  Katrien heeft mij kennis laten maken met energetische sessies. Het helen van mijn innerlijk kind en vervolgens soul retrieval waarbij een afgesplitst zielsdeel weer kon integreren. Ik merkte dat alles samen kwam waardoor ik weer meer heelheid, vitaliteit en compleetheid voelde in mijn leven. Ik kreeg door de energetische sessies meer bewustwording op mijn eigen oneindige capaciteiten, potenties en zelf genezend vermogen. Ik ervaar, tot op de dag van vandaag meer balans, harmonie, zelfverzekerdheid, rust en vitaliteit op alle levels in mijzelf. Dankbaar ben ik Katrien voor haar hulp en om het feit dat ik dichtbij mijn essentie ben gekomen van wie ik werkelijk ben!  Ik merkte dat ik kampte met veel angsten, paniekaanvallen en negatieve gedachten. Door zowel de coaching als de energetische sessies kwam ik erachter dat de angsten voornamelijk voortkwamen uit oude emotionele pijnen van vroeger. In het hier en nu was er niks aan de hand en voelde ik me dankbaar en positief.  Door goed voor mezelf te zorgen, regelmatig te aarden en daardoor vooral te voelen wat er in mijzelf gebeurt verdween het "denken" vanuit angst naar denken/voelen vanuit liefde. Ik kreeg weer hoop en vertrouwen in mijn omgeving maar vooral in mezelf.”
Fabiënne K.
 “Katrien is een hele wijze vrouw met zachte en mooie krachtige energie. Tijdens de Ankh sessie kwam ik op een keerpunt van weggaan, angst, niet durven. Doordat ik al eerder sessies bij Katrien had gedaan herkende ze dit patroon bij mij en kon ze mij er zo doorheen begeleiden. Echt magisch wat er toen gebeurde! De Ankh heeft zoveel patronen laten zien, die ik tijdens de sessie los kon laten. Dankjewel lieve Katrien voor alle fijne en mooie sessies. Ik weet nu niet alleen, dat ik een lichaam heb, maar ik voel en ervaar het nu ook.”
Tiziana C.
“Er werd mij door Katrien gevraagd of ik energetische sessies wilde ondergaan als ‘proefkonijn’. Nou dat wilde ik wel, daar sta ik wel voor open, leuk dacht ik nog. Ik dacht dat er bij mij niet veel zou gebeuren. Ik zit wel goed in mijn vel, was mijn overtuiging. Nou dat was een misrekening. Bij elke sessie werd mij duidelijk dat er nog heel veel voor mij op te ruimen viel. Het is net een ui die je afpelt. Elke keer wat dieper en meer en meer bij jezelf komen. Als er in mijn gezin iets gebeurde dan was ik altijd in paniek, angst en kon ik niet meer goed functioneren. Na die sessies ben ik meer toeschouwer geworden en kan ik helpen waar nodig is. De laatste sessie die we deden was met de Ankh. Dat was onbeschrijfelijk, de energie die daarbij loskwam, een wonder voor mij, helend en genezend. De sessies werken nog heel lang na, dat voel en ervaar je dagelijks in je leven .De energie moet/mag je dan bij je houden en steeds contact mee maken zodat je het weer voelt en ervaart als tijdens de sessie. Maar voor mij is het een wonder wat daar bij Katrien gebeurd! Iedereen die in deze hectische tijd met zijn gevoelens zit, is het sterk aan te raden. Laat je helpen!”
Joke B. (70 jr.)
"Katrien is een vrouw die weet wat ze doet. Ze is een krachtig persoon. Zeker nu ze met de Ankh werkt is ze nog krachtiger geworden. Ze staat met beide benen op de grond, weet snel waar je pijn zit en kan daar heel goed je inzichten in geven. De kracht van de Ankh die Katrien gebruikt, is magisch. Ik voelde in mijn lijf van alles gebeuren. Alles werd gereset in mijn lijf. Wat een hele bijzondere gebeurtenis is om zo te ervaren. Het is echt een mooie aanrader voor iedereen.
Angelique d. B.