Het team van Katha-ros breidt uit!

  • Berichtcategorie:blog
coachteam

Het coachteam van Katha-ros breidt zich uit

Pluto wordt bijgestaan door het 2 jarige appaloosa minipaardje Maan en de 4 jarige langharige Hollandse herder Nora.
Maan is een vrolijk tiener meisje die erg nieuwsgierig is en niet bang. Ze houdt van aandacht en knuffelen maar geeft ook goed haar grenzen aan als dat moet. Nora is heel sensitief en reageert overal op. Bij dominantie of grenzeloosheid laat zij totaal ander gedrag zien. Maskergedrag is haar ook niet vreemd, bijvoorbeeld je groter voor doen dan je bent. Boosheid laten zien terwijl je van binnen eigenlijk bang bent.
Pluto heeft zijn PTSS overwonnen en reageert weer normaal op stressvolle situaties. Hij draait zich als een speer om en vlucht. Voor mij als ruiter was zijn ‘freeze’ reactie makkelijker uit te zitten.

Ze hebben inmiddels al verschillende coachsessies begeleidt en doen het heel erg goed. Ieder heeft een eigen rol in het geheel en laat dat op een mooie natuurlijke manier zien. De verschillende karakters, geaardheid en natuurlijk sekse maken dit team zeer gevarieerd. Je zult er versteld van staan hoe verschillende dierensoorten elkaar begrijpen op non-verbaal niveau. Zelfs de katten doen mee.
Op dit niveau kunnen wij ook communiceren met hun. Zelfbewust zijn is daarbij heel belangrijk. Wat voel ik, denk ik, straal ik uit. Ben ik vrolijk of verdrietig, boos of bang, gehaast of gestrest, is allemaal van belang in de non-verbale communicatie naar mens en dier.
Vandaar dat deze methodiek erg goed te combineren is met andere therapeutische vormen. Dit om meer inzicht te krijgen hoe wij als mensen in elkaar steken. Waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Een mooie innerlijke reis om jezelf te ontmoeten. Mooi maar niet altijd makkelijk. Hiervoor heb je lef en moed nodig, maar je bent niet alleen.
Het coachteam van Katha-ros begeleidt en ondersteunt hierin.